Jag byter min pojkvän mot ett täcke

  Jag har haft insomningsproblem till och från i 6-års tid. Det är otroligt ångestframkallande att inte kunna somna. Det värsta man kan göra är att få panik och som jag, börja gråta. Men när man ligger klarvaken och vrider och vänder sig i flera timmar och klockan börjar närma sig väckning är det lätt att bli frustrerad! För att somna måste min kära pojkvän hålla om mig, såfort han släpper taget så blir det svårare för mig att somna. Trodde jag hade blivit knäpp! Men nu vet jag att det faktiskt kan finnas en logisk förklaring till min jakt på närkontakt för att somna.

   

  Personer som lider av ångest, oro eller sensomotoriska störningar har svårt att finna ro för att sova eller slappna av och då kan tryck mot kroppen, så som kramar eller ett såkallat kedjetäcke vara den efterlängtade lösningen!… Kärlek är för det mesta gratis, men kedjetäcket däremot är en dyr dröm som jag måste ha… Förlåt älskling!

  Sofie Ingvarsdotter

  Jag skulle inte kunna tänka mig att gå tillbaka till mitt gamla täcke

  Jag har under en väldigt lång period haft problem med sömnen, det kunde ta ca 1-2 timmar innan jag somnade och jag brukade oftast vakna flera gånger per natt. Detta bidrog till att jag både kände mig trött och sliten, hade svårt att koncentrera mig på ex. studierna. Under perioder med mycket stress och press, främst tentaperioder hade jag stora problem med sömnen. Efter att ha använt kedjetäcket i ca en vecka förändrades mina sömnproblem till det bättre, jag är inte lika orolig eller stressad längre, sömnen avbryts inte samt att jag somnar in väldigt fort. Detta har bidragit till att jag inte känner mig lika trött och hängig längre, dagarna har med andra ord blivit lättare. Natten innan en tenta känns inte heller lika jobbig längre, trots att jag är nervös och även ibland orolig så kan jag sova en hel natt utan att vakna.

   

  Det är ganska otroligt att ett täcke kan förändra så mycket, kedjetäcket har bidragit till att min sömn har förbättrats enormt, vilket i sin tur även har bidragit till att mina dagar, både i skolan, på jobbet och hemma är lättare. Jag är piggare, lugnare och har mer energi. Jag skulle inte kunna tänka mig att gå tillbaka till mitt gamla täcke.

  Louise Eriksson, student vid Göteborgs Universitet

  Isabella Löwengrips recension av kedjetäcke

  ”Nu har det gått två veckor och jag älskar mitt täcke” Jag har nämligen ett kedjetäcke! Det betyder att mitt täckte inte längre är ett fluffigt ett utan väger 8 kg med kedjor insydda. Galet? Inte för oss med adhd. Jag äter ofta lugnande på kvällen för att komma ner i varv, inga starka grejer (lergigan) och det är egentligen okej under graviditeten men går det att undvika så vill jag helst det. Tänk om man hade varit singel och bjudit hem den man dejtat och ska sova ihop för första gången.. Snacka om chock mannen skulle få om kan plötsligt upptäckte att jag sover med kedjor … he he

   

  Jag fick möjlighet att testa ett kedjetäcke från somna.eu och göra en recension. Först var jag skeptisk. Och första natten var väl inte toppen, det kändes lite klaustrofobiskt och jag som snurrar runt hela nätterna och sprattlar med benen upplevde ju täcket väldigt tungt att behöva lyfta hela tiden. Men! Jag lät det gå några nätter för att vänja mig och sakta men säkert slutade jag att sprattla och behovet av att snurra runt som en krokodil i vattnet minskade. Nu har det gått två veckor och jag älskar mitt täcke och längtar efter få krypa ner under det varje kväll. Känslan att ligga under en tyngd på åtta kilo är ungefär som om man har fått en timmas massage och kommer ner i en djupavslappning, då kroppen känns alldeles tung. Lite så är känslan men att den kommer på några minuter. Dock har jag restless legs ändå vissa nätter, men det har blivit bättre helt klart. Jag menar, det är en kedjor och ingen mirakelprodukt. Hade det varit magiskt med kedjor så hade jag nog burit en brynja alla tillfällen då jag inte uppskattat min överenergi men riktigt så fungerar det ju inte…

   

  Gillis sover i vår säng halva nätterna och det går hur bra som helst, han ligger inte under täcket och skulle han hamna under med någon kroppsdel är det ändå jag som tar tyngden. Dock kommer jag inte sova med detta täcke när nya bebisen kommer.

  Det känns som om jag fått livet tillbaka

  Det är en fantastisk känsla att kunna sova 7-8 timmar per natt. Under trettio år har jag haft stora sömnsvårigheter och prövat alla sömnmediciner som finns, gått i Sömnskola, KBT terapi och varit på sömnlaboratorium, helt utan effekt. Nu kan jag vakna pigg. Det känns som om jag fått livet tillbaka.

  Användare med bipolär sjukdom

  Enligt mig och min sambo är detta täcket helt otroligt

  Kedjetäcket har gjort underverk! Från att ha sovit 2-3h/natt, 4 om jag hade tur, vaknade med hjärtklappning m.m. till att somna snabbt på kvällen och idag sover jag 6-9 timmar varje natt med kedjetäcket! 🙂 Sover jag utan det kommer den gamla oron i kroppen snabbt krypandes. Har även använt täcket framför tvn för att komma ner i varv, helt obeskrivligt skönt. Barnen totalt älskar täcket och kryper under så fort dom får chansen. 🙂 Jag lever ett väldigt aktivt liv alla mina vakna timmar och har därför fått JÄTTESVÅRT att varva ner. Idag lägger jag mig under kedjetäcket, efter 5 minuter känner jag en varm känsla, avslappning i kroppen, helt otroligt! Är det riktigt illa någon dag har jag vikt täcket dubbelt och lagt över benen eller bröstet. Enligt mig och min sambo är detta täcket helt otroligt och vi förstår inte varför vårdcentralerna och sjukhusen inte delar ut kedjetäcken istället för alla miljarder sömntabletter, lugnande och antidepressiva som skrivs ut.

  Caroline