Så här funkar Sleepie Kedjetäcke®

  Sleepie Kedjetäcke® bygger på företaget Somnas patenterade lösning med insydda kedjor i längsgående kanaler. Kedjorna formar täcket tätt intill kroppen och ger ett behagligt omslutande tryck, vilket påverkar kroppsuppfattningen positivt. Effekten blir att du kan slappna av, komma ner i varv och får bättre kvalitet på din sömn.

   

  Tyngden, trycket och den omslutande effekten med 1 500 beröringspunkter ger en känsla ungefär som en kram, vilket i sin tur skapar lugn och ro.

  Kedjetäcke® är en CE-märkt produkt och uppfyller kraven enligt direktiven om medicintekniska produkter 93/42/EEG.

  Intresserad av forskning och vetenskapliga studier? Läs mer >>

  Hur används Sleepie Kedjetäcke®?

  Sleepie Kedjetäcke® går att använda både på dagen och på natten, som en hjälp att koppla av och komma till ro. Den smidiga storleken gör att du kan vika täcket dubbelt om du önskar mer vikt någonstans på kroppen. De flesta ersätter sitt vanliga täcke med kedjetäcket, medan andra låter det ligga vid fotändan och drar upp det vid behov. Kedjetäcke® är tillverkat för att vara så svalt som möjligt. Önskas mer värme, går det bra att kombinera med ett vanligt täcke.

  Att lägga täcket över axlarna och låta det forma sig efter kroppen ger ett skönt lugn för att varva ner under dagen.

  Vem får hjälp av Kedjetäcke®?

  Sleepie Kedjetäcke® är framtaget av företaget Somna, som har utvecklat tyngdprodukter för personer med kognitiva nedsättningar under tio års tid. Lösningen med kedjor i Sleepie Kedjetäcke® är densamma som i Somnas produkter, och den kan hjälpa människor med sömnsvårigheter att koppla av, oavsett om det beror på stress, oro eller om det är sjukdomsrelaterat. Det spelar alltså ingen roll vad orsaken till dina sömnproblem är, Sleepie Kedjetäcke® är utvecklat för alla som behöver hjälp med att komma till ro och sova bättre.