Kedjetäcke

  Så här funkar Sleepie tyngdtäcke

  Tyngdtäcket Sleepie bygger på företaget Somnas egenutvecklade lösning med insydda kedjor i längsgående kanaler, Kedjetäcke®. Kedjorna formar täcket tätt intill kroppen och ger ett behagligt omslutande tryck, vilket påverkar kroppsuppfattningen positivt. Effekten blir att du kan slappna av, komma ner i varv och får bättre kvalitet på din sömn.

   

  Tyngden, trycket och den omslutande effekten med 1 500 beröringspunkter ger en känsla ungefär som en kram, vilket i sin tur skapar lugn och ro.

  Kedjetäcke® är en CE-märkt produkt och uppfyller kraven enligt direktiven om medicintekniska produkter 93/42/EEG.

  Intresserad av forskning och vetenskapliga studier? Läs mer >>

  Hur används Sleepie tyngdtäcke?

  Sleepie tyngdtäcke går att använda både på dagen och på natten, som en hjälp att koppla av och komma till ro. Den smidiga storleken gör att du kan vika täcket dubbelt om du önskar mer vikt någonstans på kroppen. De flesta ersätter sitt vanliga täcke med tyngdtäcket, medan andra låter det ligga vid fotändan och drar upp det vid behov.

  Att lägga täcket över axlarna och låta det forma sig efter kroppen ger ett skönt lugn för att varva ner under dagen.

  Delbart och tvättbart tyngdtäcke
  Sov gott med kedjetäcke

  Vem får hjälp av ett tyngdtäcke?

  Tyngdtäcket Sleepie är framtaget av företaget Somna, som har utvecklat tyngdprodukter för personer med kognitiva nedsättningar under tio års tid. Lösningen med kedjor i tyngdtäcke är densamma som i Somnas produkter, och den kan hjälpa människor med sömnsvårigheter att koppla av, oavsett om det beror på stress, oro eller om det är sjukdomsrelaterat. Det spelar alltså ingen roll vad orsaken till dina sömnproblem är, Sleepie tyngdtäcke är utvecklat för alla som behöver hjälp med att komma till ro och sova bättre.